Cancun'da gezilecek yerler
Amerika,  Meksika,  Vizeli Ülkeler

Cancun’da gezilecek yerler

Maya dilinde yunanların yuvası anlamına gelen Cancun Meksika’nın Karayipleri olarak biliniyor. Quintana Roo eyaletinin merkezi olan Cancun aynı zamanda Karayip kıyısında yer almaktadır. Cancun’da gezilecek yerler

Karayip kelimesini duyduğunuzda eminim aklınıza bembeyaz pamuk gibi kumlar ve palmiye ağaçları gelmiştir. İşte şimdi sizi tam olarak hayal ettiğiniz  o manzaraya götüreceğim.

Cancun Vlog ;

Genel Bilgiler

Öncelikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde yurtdışına çıkmayı bırakın , şehirlerarası seyahat etmek bile oldukça zorlaştı. Bunun yanında virüs kapma korkusu da ayrı bir korkuya sebep oluyor. Bunlara göğüs gererek, kısa bir süreçte Meksika’nın Cancun şehrine gitmeye karar verdim .Bunu aptallık olarak görenler olacaktır fakat emin olun bir insanın ruh sağlığının beden sağlığından daha önemli olduğu düşünüyorum.

Burayı tercih etmemdeki sebep herhangi karantina , test ya da farklı bir kurala sahip olmamasıydı. Eee tabi Amerika vizesinin bir işe yaramasının vakti de gelmişti . Eğer Amerika vizeniz yoksa üzülmeyin . Meksika vizesinin nasıl alınacağına BURADAN ulaşabilirsiniz.

*

Cancun’a Türkiye’den 17 saatcik bir uçuşla varacaksınız 😅 14 saat Meksika sonrasında 2,5 saat Cancun’a sürüyor. O kadar özlemişim ki seyahat etmeyi , uçuş nasıl geçti anlamadım. Ama merak etmeyin dönüşte uçuş direk olduğu için 12 saat sürüyor.

Meksika Türkiye’den 8 saat geride olduğu için alışmanız biraz zaman alacak . Bir kaç gün sonra ise sizde benim gibi ortama daha rahat adapte olacaksınız . Tavsiyem ilk gün dinlenin ve gezi aktivitelerinden kaçının. Para birimi Meksika pesosu (MXM) dur. Aslında ucuz bir ülke fakat her şeyde turistlere farklı fiyat üzerinden işlem yapılıyor.Bu da haliyle bizi biraz zorluyor.

Tropikal bir iklime sahip olan Cancun Kasım – Mayıs ayları ziyarete en uygun aylardır.Resmi bir dili yok fakat ispanyolca ulusal dil olarak kabul ediliyor. Eğer ispanyolca bilmiyorsanız size de şimdiden geçmiş olsun. Şimdiye kadar anlaşmakta zorlandığım en zor ülke burasıydı . Şimdi bakıyorumda sıfır iletişimle Cancun’nun her tarafını gezmişim  😅

Gezime Cancun havalimanına 2,5 saat uzaklıkta bulunan tatil beldesi Tulum’a giderek başlıyorum. Eğer sizde THY ile gelecekseniz mecburen saat  15:00 daki ADO otobüsünü bekleyeceksiniz. Eğer direk Cancun’a gidecekseniz yarım saatte bir otobüs olduğu için sıkıntı olmayacak. Otobüse terminal 2 den bineceksiniz.

Havalimanından Tulum’a 288 Peso 2,5 saat,

Havalimanından Cancun Merkeze ise 98 Peso 20 dakika sürüyor.

ADO kırmızı renkli ve bizdeki şehirler arası otobüslere benziyor. Güncel saatlere  ADO OTOBÜS ten ulaşabilirsiniz. Yalnız bu siteye Türkiyeden erişim sağlanamıyor o yüzden sadece VPN ile açılabiliyor .  Yani bu durumun sebebini de anlamış değilim !

Tulum gezi rehberine buradan ulaşabilirsiniz ..

Hotel Zone & Oteller Bölgesi

Cancun'da gezilecek yerler
Hotel Zone & Oteller Bölgesi

Cancun’a gelmeden önce nasıl bir tatil yapmak istediğinize karar vermelisiniz. 4-5 yıldızlı bir otelde konaklayıp dinlenmek mi istiyorsunuz yoksa şehir merkezinde konaklayıp etrafı deliler gibi keşfetmek mi istiyorsunuz ? 😆 Gülüşümden hangisi seçtiğimi anlamışsınızdır.

Öncelikle bilmelisiniz ki oteller bölgesi bütçeyi zorlar. Ee ben zenginim fakirler ölsün diyorsan her şey para değil dostum 😂 Buranın denizi güzel ama çok dalgalı ve sahil leş.. O yosunlar varya öbek öbek temizlemeye de niyetleri yok gibi.. Ama üzülme zengin dostum .. Senin için çok daha güzel tavsiyeler vereceğim .

Şimdi gelelim benim gibi fakirlere 😂 Size tavsiyem Cancun’da bulunan ADO istasyonun yakınında bir yerde otel ayarlayın . Hem konaklama daha uygun hem de ulaşım her yere çok kolay..

Oteller bölgesinin girişinde  La Isla Avm bulunuyor isterseniz uğrayın fakat buradaki fiyatlar merkezde göre tabi daha pahalı.

Cancun'da gezilecek yerler
La Isla Avm Cancun’da gezilecek yerler

Sonrasında otobüs Playa Delfines plajına kadar gidiyor. Cancun yazısını gördüğünüzde inebilirsiniz.Burada denize girebilirsiniz ama dediğim gibi deniz çok dalgalıydı .

Cancun'da gezilecek yerler
Cancun, Meksika

Merkezden oteller bölgesine kırmızı belediye otobüsleri 20 dakikada gidiyor ve fiyatı sadece 12 peso. Otobüs biraz eski ve genelde kabalık oluyor. 10 dakikada bir geçiyor. 

Downtown & Şehir Merkezi

Şehir merkezinde pek bir şey yok açıkcası. Benim için önemli olan ana otobüs durağına yakın olması ve farklı bölgelere kolay ulaşım sağlamaktı. Merkezde görmeniz gereken bir kaç yer şunlar :

Marcado 28 

Cancun'da gezilecek yerler
Market 28 Cancun’da gezilecek yerler

Hediyelik eşya ve kıyafet almak istiyorsanız buraya bir uğrayın derim. ADO otobüs durağına 15 dakika yürüme mesafesinde olan  Market 28 Cancun’da oldukça popüler . Eğer lokal yemekler yemek istiyorsanız da yiyecek ve içecek alanları da bulunuyor. Fiyatlar uygun.

Las Palapas Park

Cancun ‘un meşhur parklarından biri olan Las Palapası özel yapan şey hemen yanıbaşında bulunan Meksika’nın yöresel yiyeceklerini satan büfelerdi. Ayrıca burada bulunan meydan festivallere ve kutlamalara ev sahipliği yapıyor.

Burada yediğim en güzel şey Empanadastı.. Bizdeki pişinin içerisine peynir konmuş haliydi. Peynir ama nerden baksanız içerisinde yarım kilo peynir vardı. Üstündeki de Meksika’nın meşhur acı sosu.. Mutlaka deneyin..

Cancun'da gezilecek yerler
Las Palapas Park , Empanadas

Büfelerde farklı yiyeceklerde vardı fakat iletişim çok zor olduğu için deneme şansım olmadı. 

Cancun Konaklama

Cancun’da Airbnb pansiyon karışımı Cancun Guest House için geceliğine 350 peso ödedim. Burada kalmak isterseniz. Orta yada en üst kat odaları tercih edin.

Cancun merkezde görülecek yerler bu kadar . Şimdi biraz Cancun’dan uzaklaşalım.

Holbox Adası

Cancun'da gezilecek yerler
Holbox adası Cancun’da gezilecek yerler

Cancun’da beğendiğim hatta aşık olduğum Holbox adasına gitmeseniz hayatınızın hatasını yaparsınız. Aslında günübirlik olarak Cancun’dan gitmiştim ama çok beğenince hemen bir otelde yer ayırttım ,üstelik aynı zamanda Cancun’da da otelim olmasına rağmen 😅 O kadar güzel bir yer ki bana Maldivleri hatırlattı . Buraya gelmekle gerçekten çok doğru bir karar vermişim ..

Holbox Adası Vlog ;

Holbox adasına gitmek için Cancun’dan ADO otobüsü ile CHIQUILA ya sonrasında ise FERRY ( Holbox Eksprees) ile adaya geçmeniz gerekecek.

Otobüs ücreti tek yön 298 Peso ( 2 saat sürüyor).

 Ferry ücreti ise tek yön 220 Peso (yarım saat sürüyor) .

Adaya vardığımda geriye dönmek için sadece 4-5 saatim vardı. O yüzden bir gece ada da kalmaya karar verdim. Sahili dolaştığımda en güzel şezlongu olan otelde kalmayı düşünüyordum fakat fiyatının 200 dolardan başladığını duyunca sadece şezlongu kiralamakla kaldım ( Biliyorum zengin okuyucularım şuan gülüyordur ) 😊 Şezlong için tüm güne 350 peso ödedim . Bunun içerisinde havlu , internet ve otelin lavabosu da dahildi. 

Zengin okuyucularım  için tavsiyem tam olarak Holbox adasında ki sahil otelleri olacak. Bakın size çok güzel bir yer öneriyorum . Ee sizde bi zahmet bir gezime sponsor olursunuz artık ? 😂

Otelin interneti kullanarak hemen kendime orta şekerli bir pansiyondan rezervasyon yaptım. 

Art Maya Rooms için gecelik 867 peso ödedim. Çok bayıldığımı söyleyemeyeceğim ama son dakika rezervasyona göre gayet iyiydi. 

Onu bunu boşverin de şezlongunu kiraladığım otel MAWIMBI çok güzeldi.

Bütün gün denizdeydim. Harikaydı..

Otel dışında en kıytırık Hotdog bile 80 Pesoydu . O yüzden paraya kıyıp bir 350 Peso ya da otelin barından Seafood makarna sipariş ettim. 

Plansızdı ama her şey çok güzeldi. Holbox macerası işte böyleydi.

Önemli Bilgiler

  1. Eğer buraya gelicekseniz ve ispanyolca bilmiyorsanız  telefonunuza mutlaka ispanyolca bir sözlük indirin.
  2. Yanınızda mutlaka nakit bulunsun . Chichen Itza , Cenoteler, Tarihi Müze yerleri ve bazı ADO otobüs satış noktaları kredi kartı kabul etmiyor.
  3. Cancun güvenli bir şehir hiç bir güvenlik sorunu yaşamadım.
  4. Türkiyeye dönüşte PCR testi için merkezde bulunan Salud Digna’yı tercih edin.
PCR Testi Vlog ;

 

  1. Alışveriş yapmak istiyorsanız Chedraui marketi tercih edin.
  2. Paranızı Meksika pesosuna çevirttiğinizde doğru tutarın size verildiğinden emin olun !
  3. Acil bir durum olursa 911 i arayın .
  4. Meksika büyükelçiliği mail embajada.mexico@mfa.gov.tr, Acil durum telefonu +52 55 79 17 77 85
  5. Vaktiniz ve bütçeniz varsa Las Coloradas , Cancun müzesi ve Xcaret Parka da gidin.
  6. Bunlar dışında Cancun Puerto Juarez ‘den kalkan feribotlar ile Isla Mujeres Adasına gidebilirsiniz ama emin olun Holbox kadar güzel değil.
  7. Ülkede sivrisinekten bulaşan Zika virüsü oldukça popüler o yüzden evli ve yakın zamanda çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin buraya gelmesini önermiyorum 
  8.  Son olarak Youtube kanalınımdaki videolarını izleyip destek olmayı olmayı unutmayın 😉

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.. 

Translate »
error

Hayat Paylaşınca Güzel

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.